Realizare acoperis semirotund Tataresti, judetul Satu Mare
In ciuda faptului ca dorinta noastra generala este de a avea santiere cat mai aproape “de casa”, ultimii ani au adus o cerere mare la nivel national. Aceasta cerere, corelata cu o tot mai slaba dezvoltare a judetului Ialomita, judet in care se afla baza de productie, ne-au impins sa lucram la distante tot mai mari.
Tataresti, judetul Satu Mare.
Ajungem, iata, pana in judetul Satu Mare.
Provocari ale proiectului.
Provocarile nu au venit neaparat din multii kilometri dintre Slobozia si Tataresti, ci mai degraba din partea logistica a lucrarii care a presupus o foarte buna organizare: nimeni nu-si doreste sa aiba elemente lipsa intr-un santier la cateva sute bune de kilometri. Santierul a fost unul destul de fluid, cu, evident, timpi mari de deplasare si nu ne-a adus mari probleme ci mai degraba doua inconveniente majore cauzate de lipsa curentului si a pazei in santier. Daca paza este un subpunct care poate fi rezolvat cu usurinta, curentul electric este un element crucial pentru noi fara de care nu ne putem desfasura activitatea. Am dori, de aceea, sa mentionam pentru toti potentialii viitori clienti ca asigurarea energiei electrice este o sarcina a beneficiarului.
Din punct de vedere tehnic, frontul de lucru de la Tataresti a fost unul multumitor, pe care ne-am putut organiza in bune conditii. Ca element distinctiv, am avut aici suplimentar o usa laterala fata de accesul principal in hala care, ca si la alte locatii, a necesitat o atentie mai mare pentru o buna etansare. Avand o latime de 25 m si o lungime de 50 m, hala se va dovedi a fi un foarte bun spatiu de depozitare pentru perioada care urmeaza, inaltimea totala de 10 m facand facila bascularea pentru orice tip de utilaj. Important, si un plus pentru noi, a fost faptul ca beneficiarul a ales sa toarne placa de la interior inainte sa ajungem noi si, in plus, a ales sa continue betonarea si in afara perimetrului halei cu o pista pe care ne-am putut desfasura activitatea.
Finalitatea proiectului.
Finalizarea unor lucrari care aduc mereu un factor de dificultate fie prin distanta mare fata de baza de productie, fie printr-un amplasament dificil sau diferite problem tehnice care pot aparea in santier, ne ridica moralul. Vazand si satisfactia beneficiarulor, ne face sa credem ca indeplinim si noi o mica parte importanta intr-un domeniu vital pentru tara noastra.