hala semirotunda balcauti (3)

Avantajele unui spatiu de depozitare

Depozitele au nevoie de spatii largi, usor de accesat, organizate, bine ventilate, cu o iluminare optima, uscate si cu interiorul ferit de intemperii. 

Ce trebuie sa stim inainte de a decide sa construim o hala semirotunda?

Pentru ca toate aceste conditii sa fie indeplinite, spatiul trebuie sa fie prevazut din start cu pereti de beton, perfect imbinati, rezistenti, care lasa interiorul sa respire, tinand cont de functionalitatea halei.

Halele metalice (semirotunde, autoportante) indeplinesc aceste conditii si sunt folosite cu succes atat ca spatii de depozitare, cat si ca zone de productie, ateliere, birouri si altele.

mutare cereale

Lipsa spatiilor de depozitare constituie o problema care genereaza pierderi semnificative producatorilor agricoli. Vanzarea cerealelor imediat dupa recoltare duce la obtinerea unor preturi mici, care nu asigura fermierilor venituri consistente.

Daca cerealele ar fi depozitate si vandute pe timpul iernii sau primavara, preturile ar putea fi mai mari, iar fermierii ar inregistra castiguri semnificative. In acest context, investitia in spatii de depozitare poate face diferenta intre profit si pierdere.

Halele pentru depozitarea cerealelor constituie o solutie optima, mai ales ca investitia poate fi realizata si cu fonduri europene nerambursabile prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020. Halele Semirotunde sunt ideale pentru punerea la adapost a recoltei sau a utilajelor pentru a le feri de intemperii si degradare prematura, sau chiar alterare in cazul cerealelor.