Momentul oportun construcției unei hale metalice

Înca de la început e foarte important de precizat: momentul potrivit pentru construcția unei hale semirotunde este atunci când iți trebuie. ?

Așa cum am precizat în articolele precedente, sunt mai multe etape in construcția unei hale semirotunde, cea care dureaza cel mai mult fiind etapa de avizare si autorizare a construcției.

Etapele construcției unei hale metalice semirotunde

Daca pornești de la zero, trebuie sa ai în vedere alocarea unei perioade de 3 – 4 luni de zile, în funcție de marimea halei pe care dorești sa o construiești (în 4 luni ar trebui sa te încadrezi cu totul, cap-coada, pentru o hala de 1000 mp).

Construcția are în cazul asta 2 etape mari: prima etapa este cea alocata construcției structurii de beton , iar cea de-a doua etapa structurii metalice. Prima dureaza aproximativ 3 luni, cea de-a doua 1 luna.

Prima etapa       

Pentru etapa structurii de beton, trebuie avuta în vedere terasarea și aducerea fierului în șantier, apoi fasonarea fierului, turnare talpa fundatie și elevație, legare fier ziduri, turnare ziduri și la final turnare și elicopterizare placa (recomandam elicopterizare cu pavicuarț pentru o rezistența la exploatare mai buna in timp).

A doua etapa

Structura metalica presupune: montare jgheaburi metalice, confecționare si montare acoperiș metalic semirotund, realizare caroiaj pentru închiderile frontale din stâlpi și grinzi metalice, apoi acoperirea lui cu tabla zincata, realizare grilaje ferestre și uși metalice, montare burlane de colectare ape pluviale.  Având în vedere cele de mai sus, alegerea momentului de început al construcției ar trebui facuta ținând cont de condițiile meteo existente în anotimpul respectiv (intervalele de timp alocate construcției pot fi mai mari în cazul în care vremea este nepotrivita – ploaie, zapada, vânt la viteze mari).

Când e cel mai bun moment pentru a construi o hala metalica semirotunda?

Perioada din an în care se construiește cel mai mult este de la începutul primaverii pâna la sfârșitul toamnei, cu toate ca, daca beneficiezi de o iarna blânda, poți construi pe toata durata anului. Cum însa, momentele în care realizezi utilitatea unei hale semirotunde pentru depozitare apar, de regula, în preajma perioadei de recoltare de la începutul verii sau începutul toamnei, vorbim de doua perioade clare de demarare a majoritații constructiilor : la început de primavara pentru recolta de vara și la început de vara pentru recolta de toamna.

Recomandam totuși consultarea unui constructor atunci când se analizeaza decizia de a ridica o hala, pentru  a colecta toate informațiile necesare procesului de construcție.