Momentul oportun construcției unei hale metalice

Încă de la început e foarte important de precizat: momentul potrivit pentru construcția unei hale semirotunde este atunci când iți trebuie. ?

Așa cum am precizat în articolele precedente, sunt mai multe etape in construcția unei hale semirotunde, cea care durează cel mai mult fiind etapa de avizare si autorizare a construcției.

Etapele construcției unei hale metalice semirotunde

Dacă pornești de la zero, trebuie să ai în vedere alocarea unei perioade de 3 – 4 luni de zile, în funcție de mărimea halei pe care dorești să o construiești (în 4 luni ar trebui să te încadrezi cu totul, cap-coada, pentru o hală de 1000 mp).

Construcția are în cazul asta 2 etape mari: prima etapă este cea alocată construcției structurii de beton , iar cea de-a doua etapă structurii metalice. Prima durează aproximativ 3 luni, cea de-a doua 1 lună.

Prima etapă       

Pentru etapa structurii de beton, trebuie avută în vedere terasarea și aducerea fierului în șantier, apoi fasonarea fierului, turnare talpă fundatie și elevație, legare fier ziduri, turnare ziduri și la final turnare și elicopterizare placă (recomandăm elicopterizare cu pavicuarț pentru o rezistență la exploatare mai bună in timp).

 

A doua etapă

Structura metalică presupune: montare jgheaburi metalice, confecționare si montare acoperiș metalic semirotund, realizare caroiaj pentru închiderile frontale din stâlpi și grinzi metalice, apoi acoperirea lui cu tabla zincată, realizare grilaje ferestre și uși metalice, montare burlane de colectare ape pluviale.  Având în vedere cele de mai sus, alegerea momentului de început al construcției ar trebui facută ținând cont de condițiile meteo existente în anotimpul respectiv (intervalele de timp alocate construcției pot fi mai mari în cazul în care vremea este nepotrivită – ploaie, zăpadă, vânt la viteze mari).

Când e cel mai bun moment pentru a construi o hală metalică semirotundă?

Perioada din an în care se construiește cel mai mult este de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei, cu toate că, dacă beneficiezi de o iarnă blândă, poți construi pe toata durata anului. Cum însă, momentele în care realizezi utilitatea unei hale semirotunde pentru depozitare apar, de regulă, în preajma perioadei de recoltare de la începutul verii sau începutul toamnei, vorbim de două perioade clare de demarare a majorității constructiilor : la început de primăvară pentru recolta de vară și la început de vară pentru recolta de toamnă.

Recomandăm totuși consultarea unui constructor atunci când se analizează decizia de a ridica o hală, pentru  a colecta toate informațiile necesare procesului de construcție.