Despre halele semirotunde folosite la depozitarea producției
Halele semirotunde pentru depozitarea producției – soluția care face diferența între pierdere și profit pentru fermierul mijlociu.

Lipsa spațiilor de depozitare constituie o problema care genereaza pierderi însemnate producatorilor agricoli, însa halele pentru depozitarea cerealelor constituie o soluție optima, mai ales ca investiția poate fi realizata cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020.
Vânzarea cerealelor imediat dupa recoltare determina obținerea unor prețuri mici, care nu asigura fermierilor venituri consistente, deoarece comercializarea are loc în perioada în care oferta este mare. Daca cerealele ar fi depozitate și vândute în iarna sau primavara, prețurile ar putea fi mai mari, iar fermierii ar înregistra câștiguri însemnate.
În acest context, investiția în spații de depozitare poate face diferența între profit și pierdere, iar alegerea unei hale pentru depozitare este o soluție foarte buna pentru fermierul mijlociu, deoarece îi ofera un spațiu pentru depozitarea cerealelor la recoltare.
În hala, fermierul poate depozita mai multe tipuri de cereale, printr-o simpla compartimentare: putem integra în platforma de beton a halei sisteme care se pot folosi la montarea de pereți de compartimentare, comparativ cu un singur tip de cereale per siloz. În plus, depozitarea în hala nu necesita uscarea cerealelor în prealabil”, ne-a precizat Alexandru Tudose, Sales & Marketing Manager al companiei SC AGMI SRL.
Un alt avantaj al halelor pentru depozitare este ca fermierul poate bascula cerealele cu orice raba, întrucât acestea pot ajunge lejer la o înalțime în coama de 9 metri. Mai mult decât atât, hala pentru depozitare nu are nici un stâlp interior de susținere, care sa blocheze accesul și este prevazuta cu geamuri din policarbonat care se deschid actionate de jos, uși industriale de 4,5 metri înalțime utila, astfel încât accesul este posibil pentru orice utilaj. La solicitarea beneficiarului pot fi montate trape de fum, turbine de vânt etc.
Totodata, spre deosebire de silozuri, halele pentru depozitare permit fermierului sa utilizeze spațiul mult mai eficient. Astfel, primavara poate depozita în interiorul halei samânța tratata sau tratamentele pentru culturi sau poate gara utilajele agricole.
Nu în ultimul rând, depozitarea în silozuri poate genera probleme de extragere a furajului (mai ales a celui fainos) și pierderi de furaj, datorita faptului ca suprafața interioara a silozului se umezește de la condens (generat de variațiile de temperatura din interior), în timp ce Halele Semirotunde te scapa de astfel de griji.
Preturi practicate
Prețurile unei hale de depozitare sunt reduse. Astfel, în cadrul ofertei lansate de SC AGMI SRL, costul unei hale de 1000 metri patrați (20×50), cu ziduri de 2 metri, cu o capacitate de depozitare de 3.500 mc (2600 tone), la o înalțime de 9 metri în coama (2 metri zidul de beton + 7 metri înalțimea arcului de tabla), începe de la 45 euro/mp + TVA (confecția metalica).
Urmăritori & Pingbacks
[…] în care realizezi utilitatea unei hale semirotunde pentru depozitare apar, de regulă, în preajma perioadei de recoltare de la începutul verii sau începutul toamnei, vorbim de două perioade clare de demarare a […]
Comentariile sunt închise.