Modele de Hale Semirotunde

 

Care sunt cele mai întâlnite modele de Hale Semirotunde

Când vorbim despre cele mai întâlnite modele de hale semirotunde, de cele mai multe ori ne gândim la utilitatea pentru care au fost proiectate.

Depozit pentru Cereale 1000 mp Fundulea Calarasi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Depozit de Cereale

Astfel, putem spune că cea mai întâlnită destinație pentru o hală semirotundă este cea de Depozit de Cereale. Cum depozitarea cerealelor face parte din ”trilogia” de interes pentru dezvoltările agricole (Trilogia Priorității Agricole: 1. Teren de achiziționat 2. Utilaje de achiziționat 3. Depozite (spații de depozitare/de construit), e lesne de înțeles de ce hala de cereale este cea mai des întâlnită destinație pentru o hală semirotundă.

 

Hala destinată garării utilajelor

A doua în topul utilizării este Hala destinată garării utilajelor. Aceasta este o hală de depozitare pentru cereale, utilizată pentru gararea utilajelor; lucru care se face doar atunci când în hală nu sunt cereale. Țineți minte: la autorizarea pentru depozitare de cereale nu este întotdeauna încadrată și gararea de utilaje. O hală mai poate reprezenta un garaj de utilaje, special construită cu această destinație, care poate avea amenajat într-un capăt un atelier pentru reparații.

Hala de utilaje poate fi în totalitate acoperită (acoperiș + laterale) sau parțial deschisă – aici avem șopronul clasic de utilaje cu o latură deschisă. Poate fi construit dintr-un acoperiș semirotund amplasat pe stâlpi metalici sau ziduri de beton.

 

Hala pentru depozitare Imputuri

Pe locul trei întâlnim din ce în ce mai des Hala pentru depozitare de Imputuri (Îngrășăminte chimice). Aceasta este construită și autorizată explicit pentru a depozita o astfel de substanță. La construcția ei se ține seamă de normele și specificațiile care reies din proiectul de autorizare , cât și de retragerile mai mari față de construcțiile existente la ridicarea ei (retrageri de 15 m față de alte construcții).

 

 

Hale semirotunde de producție

Pe locul patru întâlnim Hale semirotunde de producție. Ele sunt dotate cu luminatoare în acoperiș, pentru sporirea gradului de luminozitate generat prin lumina naturală. Astfel de hale sunt de regulă și izolate, pentru a menține o temperatură interioară propice desfășurării activității în toate anotimpurile.

 

O informație bonus: poți utiliza o hală semirotundă pentru a acoperi un teren de tenis sau a amenaja în incintă o sală de evenimente.