Depozit pentru Cereale 1000 mp Fundulea Calarasi

Modele de Hale Semirotunde

 

Care sunt cele mai întâlnite modele de Hale Semirotunde

Când vorbim despre cele mai întâlnite modele de hale semirotunde, de cele mai multe ori ne gândim la utilitatea pentru care au fost proiectate.

Depozit pentru Cereale 1000 mp Fundulea Calarasi

Depozit de Cereale

Astfel, putem spune ca cea mai întâlnita destinație pentru o hala semirotunda este cea de Depozit de Cereale. Cum depozitarea cerealelor face parte din ”trilogia” de interes pentru dezvoltarile agricole (Trilogia Prioritații Agricole: 1. Teren de achiziționat 2. Utilaje de achiziționat 3. Depozite (spații de depozitare/de construit), e lesne de înțeles de ce hala de cereale este cea mai des întâlnita destinație pentru o hala semirotunda.

Hala destinata gararii utilajelor

A doua în topul utilizarii este Hala destinata gararii utilajelor. Aceasta este o hala de depozitare pentru cereale, utilizata pentru gararea utilajelor; lucru care se face doar atunci când în hala nu sunt cereale. Țineți minte: la autorizarea pentru depozitare de cereale nu este întotdeauna încadrata și gararea de utilaje. O hala mai poate reprezenta un garaj de utilaje, special construita cu aceasta destinație, care poate avea amenajat într-un capat un atelier pentru reparații.

Hala de utilaje poate fi în totalitate acoperita (acoperiș + laterale) sau parțial deschisa – aici avem șopronul clasic de utilaje cu o latura deschisa. Poate fi construit dintr-un acoperiș semirotund amplasat pe stâlpi metalici sau ziduri de beton.

Hala pentru depozitare Imputuri

Pe locul trei întâlnim din ce în ce mai des Hala pentru depozitare de Imputuri (Îngrașaminte chimice). Aceasta este construita și autorizata explicit pentru a depozita o astfel de substanța. La construcția ei se ține seama de normele și specificațiile care reies din proiectul de autorizare , cât și de retragerile mai mari fața de construcțiile existente la ridicarea ei (retrageri de 15 m fața de alte construcții).

Hale semirotunde de producție

Pe locul patru întâlnim Hale semirotunde de producție. Ele sunt dotate cu luminatoare în acoperiș, pentru sporirea gradului de luminozitate generat prin lumina naturala. Astfel de hale sunt de regula și izolate, pentru a menține o temperatura interioara propice desfașurarii activitații în toate anotimpurile.

O informație bonus: poți utiliza o hala semirotunda pentru a acoperi un teren de tenis sau a amenaja în incinta o sala de evenimente.