Lucrare AGMI: Inchidere sopron cu tabla cutata

Desi o mare parte a activitatii noastre zilnice este ocupata de construirea de acoperisuri semirotunde, profilul companiei si experienta colegilor pe care ii avem ne permit sa abordam un spectru mult mai larg in aria constructiilor metalice.

Mai jos va prezentam o lucrare finalizata in primele luni ale acestui an, o lucrare care desi nu pare sa aiba un grad ridicat de complexitate, a necesitat o atentie sporita acordata detaliilor. Amplasamentul se afla in judetul Braila, la aproximativ o ora de baza noastra de productie, iar din acest motiv am ales o deplasare zilnica din baza spre santier, in detrimentul unei cazari locale.

Ciresu, judetul Braila.

Proiectul a presupus inchiderea unei structuri metalice existente, la care au fost adaugate ulterior ziduri de beton. Avizarea pentru obtinerea autorizatiei ISU a necesitat confectionarea si montarea unor grile metalice pentru ventilare mecanica, grilele avand dimensiuni atipice care au necesitat confectionare de la zero in baza noastra de productie.

Provocari ale proiectului.

Geometria atipica a constructiei a necesitat o etapizare buna a santierului, lucrul la inaltime, pozitionare si utilizarea schelelor fiind elemente importante in montarea panourilor de tabla cutata.

Un alt factor de dificultate si o cerinta obligatorie a proiectului a fost montarea unui perete RF 180 minute la partea din spate a sopronului, acesta fiind amplasat la o distanta foarte mica de halele existente cu acoperis semirotund. S-a optat in consecinta pentru panouri sandwich cu grosime de 150mm si miez de vata bazaltica, care datorita greutatii si a spatiului limitat au presupus o atentie sporita la montaj.

Inchiderea generala a spatiului la nivelul frontoanelor a fost facuta cu panouri de tabla cutata, pentru a caror sustinere au fost montate anterior multiple randuri de pane metalice.

Finalitatea proiectului.

Dupa aproximativ o luna de la startul santierului, am reusit sa predam beneficiarului un Sopron inchis si total functional, pregatit cum se cuvine pentru deschiderea campaniei 2022.