2023-04-04

Lucrare AGMI: Realizare acoperiș semirotund, județul Olt

Vă prezentăm o lucrare finalizată în Dobrotești, județul Olt, ce aparține unui beneficiar care a apelat la noi pentru a doua oară.

Ultimii ani au adus pentru firma AGMI o creștere a portofoliului de clienți în sectorul depozitelor agricole și o prezență sporită din partea noastră în zona Olteniei, o zonă care recuperează în ultima perioadă pe deficitul din spațiile de depozitare, ajutați cu siguranță și de climatul propice pe care zona l-a avut.

Lucrarea pe care urmează să o prezentăm este situată în localitatea Dobrotești, județul Olt. Aceasta aparține unui beneficiar care a ales pentru a două oară să apeleze la serviciile firmei noastre, colaborarea anterioară fiind una bună.

Unirea, județul Dolj.

Dimensiunile construcției de 20m lățime și 100m lungime au dus la un termen de execuție de aproximativ 14 zile, o atenție sporită fiind acordată și trecerilor peste cele 3 uși poziționate pe lungimea halei, uși având o înălțime egală cu cea a zidurilor și anume 4,2m. Sprijinul la partea superioară a ușilor a fost făcut pe un profil metallic rectangular, pus la dispoziție de beneficiar și montat de către colegii noștri din șantier.

Provocări ale proiectului.

De cele mai multe ori, poziționarea ușilor pe lungimea halei aduce o creștere a timpului de execuție, motiv pentru care recomandăm execuția unui cadru de ușă din beton armat la momentul construirii zidurilor. Înălțimea zidurilor a fost și ea un factor de dificultate, fiind ușor mai mare decât cele pe care le întâlnim în mod current. A rezultat de aici o deplasare mai grea în lungul zidurilor pentru fixarea acoperișului.

Deși confecționarea închiderilor frontale nu a reprezentat un element de dificultate sporită (fiind închideri convecționale cu tablă cutată pe structură de stâlpi și rigle cu geamuri de policarbonat), realizarea celor 3 uși laterale și etanșarea lor au necesitat o atenție sporită. Nu sunt de dorit uși care glisează greu sau nu sunt etanșate corespunzător și permit accesul apei pluviale, de aceea ne asigurăm înainte să părăsim șantierul că totul este perfect funcțional.

Finalitatea proiectului.

Deși a avut o dimensiune mare, rezultatul lucrărilor a fost mulțumitor atât pentru noi cât și pentru beneficiar, căruia îi mulțumim pe această cale pentru sprijinul și încrederea acordate.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL